Meer resultaten voor reisbureau starten

 
reisbureau starten
ANVR.
Je moet wel even rekening houden met een aantal zaken. Geen bijzondere oprichtingsvereisten Voor het starten van een online reisonderneming heb je geen specifieke vergunning of diploma nodig, dat is makkelijk. Voor het oprichten gelden dezelfde algemene regels als voor andere bedrijven. Kijk welke rechtsvorm eenmanszaak, VOF, BV het meest passend is voor jouw bedrijf en schrijf je in bij de Kamer van Koophandel. Neem wel een goede aansprakelijkheidsverzekering. Bij reizen in het buitenland kan er veel mis gaan. De klant kan ter plekke een claim indienen, maar dat is vaak lastig, ingewikkeld en kansloos. Gaat er bij het regelen van een reis iets verkeerd, dan kan de klant of zijn rechtsbijstandverzekering, bij letselschade of erger, een forse claim indienen bij de touroperator of zelfs reisagent. Een goede aansprakelijkheidsverzekering is een must. De ANVR heeft daarom minimumeisen opgesteld voor zon verzekering. Diverse verzekeraars kunnen hieraan voldoen. Reisbemiddeling of reisorganisatie Bij de KvK moet je opgeven of je aan reisbemiddeling SBI-categorie 7911 of aan reisorganisatie SBI 7912 doet. Wanneer je uitsluitend bemiddelt bij de afname van toeristische diensten van verschillende leveranciers door consumenten, dan ben je een reisagent of reisbureau.
vleugelpiano
Reisbureaus verhuurkantoren toerisme vlaanderen.
Vanaf 1 januari 2014 is er voor de uitbating van een reisbureau of toeristisch verhuurkantoor met een vestiging in het Vlaamse Gewest geen toeristische vergunning meer vereist. Het Vlaamse Reisbureaudecreet, dat deze verplichting invoerde, werd vanaf deze datum namelijk opgeheven.
taxibedrijfantwerpen.be
Een online reisbureau opstarten.
Ik snap je uiting, doordat ik een heel ander idee had wat eigenlijk een echt reisbureau inhoudt en ik die site tegenkwam werd het me even niet duidelijk hoe en wat. Nu ben ik er achter dat het om afiliate gaat, wat eigenlijk niks voorstelt.
lening simuleren
opstarten reisbureau JuridischForum.be.
bestaan er vrijstellingen voor wie over een univ diploma beschikt? Kun je een vergunning om een reisbureau uit te baten kopen" wanneer je een bestaand reisbureau koopt zonder dat je zelf beschikt over een diploma reisbureau-uitbater? Berichten: 30161 Reputation: 16.
Reisbureau Starters.
o Aansluiten bij ziekenfonds: Ja. Sinds 1 januari 2014 is er voor de uitbating van een reisbureau of toeristisch verhuurkantoor met een vestiging in het Vlaamse Gewest geen toeristische vergunning meer vereist. Het Vlaamse Reisbureaudecreet is namelijk opgeheven. De federale wetgeving over marktpraktijken en consumentenbescherming en over de professionele aansprakelijkheid van reisorganisatoren en reisbemiddelaars blijft van toepassing. Ook de Geschillencommissie Reizen blijft bestaan. Voor meer informatie over de federale wetgeving kan je terecht bij de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O, Middenstand en Energie. Was dit advies interessant.: Meer over: Beroepsvoorwaarden andere beroepen, Beroepen-beroepsvoorwaarden. Deel dit: Facebook LinkedIn Twitter. Op zoek naar meer ondernemersinfo? Voor andere nuttige ondernemersinfo. raadpleeg hier het Unizo Kennisnet.: geef uw zoekterm in of zoek per thema. of trefwoord in onze databank. Of contacteer Unizo Ondernemerslijn voor. een persoonlijk eerstelijns advies of een. Ons adviesteam staat voor u klaar! Schrijf nu in voor de gratis digitale nieuwsbrief Starters. Geef hieronder je e-mailadres in. Leave this field blank. Starten, Deeleconomie, Overheidsopdrachten, Innovatie, Internationaal, Overlaten-overnemen.
Starten als reisbureauhouder Boekhouding reisbureaus.
In België heeft, volgens de meest recente cijfers, in 2011 32 % van de consumenten zijn reis geboekt via een reisbureau tegen 22 % in Nederland, 28 % in Duitsland en 17 % in Frankrijk. Turkije staat onderaan met slechts 10 % en Luxemburg bovenaan met 39 %. Om een reisbureau te kunnen starten dient u over een geschikt diploma te beschikken.
Reisbureau opstarten VVR Vereniging van Vlaamse Reisbureaus.
De VVR helpt u met het opstarten van uw reisbureau. Wie in België een reisbureau reisbemiddelaar, reisorganisator of touroperator wil starten moet onder andere beschikken over een verzekering financieel onvermogen en een verzekering professionele aansprakelijkheid reisbureaus burgerlijke aansprakelijkheid conform de federale reiscontractenwet en de marktpraktijkenwet.
Reisbureau.
Een reisagentschap zal zich vooral moeten onderscheiden door goede serviceverlening en het leveren van maatwerk. Voorwaarden voor het opzetten van een reisbureau. Er bestaan in Nederland geen verplichte diplomas om een eigen reisbureau te starten. Een opleiding voor de toerismebranche is wel sterk aan te raden.

Contacteer ons